Anul în care faci ceea ce simți

20170806_114042

Debutul lui 2017 a venit împreună cu o rezoluție: aceea de a nu avea nicio rezoluție, de a face tot ceea ce simt și de a renunța la orgolii. Am trecut de jumătatea anului și făcând o semi – retrospectivă, realizez că am strâns atât de multe experiențe încât nu știu exact unde să le mai îndes pe cele care vor veni.

Viața s-a schimbat considerabil. Am pierdut mult, am câștigat mult, iar adevărul e că ceea ce se construiește pe mândrie, se năruie când obosești să mai păstrezi aparențele.

E ca și cum te uiți la turnul înalt pe care l-ai construit și îi pui subit gând rău, iar cu o forță nevăzută dărâmi totul deodată în mod conștient, pentru a-ți reconstrui lumea altfel.

Ce am aflat nou…sau vechi?

Lumea este construită pe mândrie. Mulți vorbesc, puțini ascultă. Mulți judecă, puțini ajută. Ce este în mintea noastră diferă total de realitatea obiectivă, ne este frică să spunem lucrurilor pe nume, nu ne place să privim adevărul în față, evităm și amânăm să ne ascultăm inima.

Vin momente de multă tăcere, foarte multă tăcere…în care chiar te întrebi dacă se întâmplă ceva cu adevărat sau treci printr-un vis. Aștepți pentru că ai făcut destul. Acum e timpul să aștepți.

Decizia de a renunța la acest Ego atât de popular și vehiculat în online și cărți de spiritualitate are desigur, consecințe. De fapt, nu poți să renunți, ci doar să îl gestionezi.

Principiile după care viața este guvernată se schimbă drastic și ajungi în momentul în care recunoști că există o forță universală care mișcă lucrurile și nu neapărat tu. Prin tine se manifestă viața și cu tine, dar nu tu ești neapărat generatorul situațiilor. În plus, trebuie să îți înțelegi rolul pe care îl primești și ce ai de făcut acolo.

E simplu de spus, mai greu de făcut, căci mintea este parte din noi, ego-ul este parte din noi. Nu îi declarăm război, ci mai degrabă recunoaștem cu blândețe că e parte integrantă a umanității noastre.

Ce urmează de descoperit? cum arată puterea interioară izvorâtă din încredere în sine și nu din ego și cum sună aceasta. Care este tonalitatea vocii care vrea să se facă auzită și sub ce formă și în ce direcție va erupe ea precum vulcanul care fierbe de mult timp?

20170727_153751

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s