Ce este Fericirea când accepți toate provocările?

img

De la intrarea în 2017, am simțit că ceva spectaculos se va întâmpla cu acest an. Cine a spus că poți învăța într-un an, cât altă dată în zece, nu a greșit. Este perfect realizabil, doar să spui DA provocării.

Cuvântul cheie care m-a însoțit aproape în permanență a fost: Schimbarea. Este un termen neplăcut pentru mulți dintre noi, însă dacă te prinzi cum să te adaptezi, schimbarea devine un aliat de nădejde.

Am spus DA schimbării și am ieșit complet din zona mea de confort, atât la nivel personal cât și profesional. În primă fază, experimentezi…mult, iar oamenii pot spune despre tine că ești ușor instabil. Însă această instabilitate este de fapt o sete imensă de cunoaștere. Pentru unii se manifestă în călătorii, într-un Camino, alții adoptă alt stil de viață, alții se apucă din senin de meditație sau își schimbă radical domeniul de activitate.

Profesional, cred că am avut de toate. Drumuri continue, interacțiuni cu mulți oameni și medii diferite de business. Am cunoscut corporații și start-ups, am lucrat alături de oameni din domeniul financiar, domenii creative, drept sau IT, am povestit cu millennials, mentori, oameni de resurse umane, marketing sau antreprenori. Am citit, văzut, tras concluzii și adunat un bagaj de informații valoroase.

După ce ieși dintr-un mediu, intri în altul și începi proiecte sau le înlocuiești cu altele, la un moment dat acumulezi frustrarea că nu mai înțelegi nimic din tot parcursul ăsta profesional. De ce n-ai ales domle’ și tu un job ca toți oamenii? ar întreba unii…

…poate pentru că am vrut să văd și să înțeleg mai mult…și am înțeles!

Pe măsură ce aduni piese de puzzle, una dintr-un colț, alta de la mijloc, alta dintr-o laterală și le aranjezi, imaginea începe să capete o formă. Iar când pui mâna pe o carte de Vânzări și citești, deja ai un studiu de caz în cap la care să te raportezi.

O altă mare luptă pe care am dus-o anul acesta, a fost și cu nevoia de a controla ”Totul” – o mare trăsătură perfect umană, dar anti-principiile universale de funcționare ale acestei lumi. Vezi bine, când te relaxezi, se întâmplă lucrurile, nu ca atunci când stai încordat ca un arc, pregătit să arunci cu securea în primul venit.

Dar cum să stai relaxat când ai preocupări de ordin administrativ de genul: ce, unde, cât, când, cum? Aici intervine procesul magic de ascultare a vocii interioare, conectată (după cum râdeam cu un prieten despre ”It’s a kind of magic” de la Queen)…așadar conectată la ce Trebuie, la secretul tău, menirea ta, valoarea ta.

Un alt prieten de-al meu, declarat ateu convins, zice: nu există nimic acolo sus în afară de elemente chimice care formează planete, stele și pe noi. Perfect respectabil, iubesc astronomia.

Totuși în momentele ”acelea” de dubiu, mie îmi prinde grozav principiul:

”Cineva Superior vrea de la mine Ceva, iar eu trebuie doar să fiu în locul potrivit la momentul potrivit și să înțeleg ce am de făcut. Sunt parte dintr-un mecanism foarte mare, care angrenat, vrea să facă bine Lumii. Oare, cum pot eu să ajung să contribui?” 

Și de aici a venit răspunsul la marea întrebare: Ce este Fericirea? Un lucru mărunt, zic Țapinarii. 🙂 Eu am definit-o astfel:

Fericirea este:

 1. A înțelege lucruri profunde și a avea revelații.
 2. A da și a primi în mod echilibrat.
 3. A iubi și a fi iubit înapoi cu toată inima.
 4. A simți pace, recunoștință și speranță.
 5. A avea încredere în planul lui Dumnezeu pentru mine și pentru omenire.
 6. A câștiga un bob de smerenie în plus și o rază de la divinitate plantată pentru totdeauna în sufletul meu.
 7. A putea fi femeie și a mă trata ca atare.
 8. A putea ierta și dori binele celorlalți.
 9. A munci cu pasiune la ceva, la un proiect, până uit de mine.
 10. A fi autentic, coerent și vertical. 

După cum se poate observa, Fericirea nu are nicio legătură (în cazul meu) cu visele  împlinite, cu ambițiile profesionale și personale, cu numărul de poze de pe facebook sau reușitele din viață. E mai mult o stare de încăpățânare să râmâi conectat și în cele mai provocatoare momente, știind că la finalul lor vor veni: Lecția, Revelația și Schimbarea în și mai bine.

Și…partea cea mai frumoasă este că: acest proces nu se va termina Niciodată. 😀

Photo Source: http://practical-happiness.com/2016/03/29/how-to-fell-happy-every-day/

 

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Ce este Fericirea când accepți toate provocările?

 1. Pana la urma fericirea vine dinauntru. Cred ca cel mai important lucru e sa gasesti modul de a reusi sa-ti spargi invelisul ca sa iti gasesti fericirea. Ea e cu tine tot timpul si nu se termina niciodata. Daca ai reusit, Iulia, ma bucur pentru tine, invata-i si pe cei de langa tine, au nevoie.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s